Als er één wens is die alle geneeskundestudenten gemeen hebben, dan is dat patiëntcontact. Het Studentenpoli-concept biedt zowel bachelor- als masterstudenten de unieke mogelijkheid om met échte patiënten aan de slag te gaan. Binnen de Studentenpoli worden zij namelijk op een systematische en klinische wijze opgeleid om medicatiereviews af te nemen bij patiënten op de aangesloten poliklinieken. 

Het komt helaas te vaak voor dat er weinig aandacht wordt geschonken aan de medicatie van de patiënt, wat het afnemen van medicatiereviews essentieel maakt. Door de inzet van ijverige studenten met een kritische blik kan de Studentenpoli hier verandering in brengen en daarbij artsen verlichten van taken. Voor de studenten zelf betekent dit een mogelijkheid om aangeleerde vaardigheden en theorie laagdrempelig in de praktijk te brengen. Naast het verrijken van farmacologische en medische kennis, ontwikkelen studenten vanzelfsprekend communicatieve vaardigheden. Aangezien zij op verschillende poliklinieken kunnen worden ingezet, is dit een uitgelezen kans om ervaring op te doen en het netwerk uit te breiden binnen de afdelingen die hen interesseren. Bovendien wordt er meer aandacht geschonken aan de patiënt en kan deze zich beter gehoord voelen. Hiermee kan het verschil worden gemaakt in de kwaliteit van leven van de patiënt en heeft de Studentenpoli een positieve impact op de gezondheidszorg. Een kans die we niet kunnen laten liggen!

Mocht je als student of afdeling geïnteresseerd zijn in de Studentenpoli of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.